2015. április 20., hétfő

Angyal Anyu Díj

Hamarosan!!!
Számomra az Anyák-Napja az egyik legszebb ünnep, hisz ilyenkor köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat! Egy csokor orgonával, versikével, közös ebéddel adunk hálát azért a sok jóért és odaadásért, amit Tőlük kaptunk!
Amióta Anya vagyok, jobban értem és érzem, hogy mit is jelent Édesanyának lenni és azóta az én Anyukámat is jobban csodálom és megértem! 
Anyának lenni szép feladat, de nem könnyű! Az időnk csak kis részét tudjuk Anyaként élni, hisz a házimunka, kerti munka, a fizetésért való  munka, idősek ápolása, az oviba, iskolákba való önkénteskedés és még hosszan sorolhatnám, annyi időnket elveszi, hogy csak amikor felnőnek majd a gyerekek, akkor vesszük észre, hogy máshogy kellett volna... 

A Terézanyu pályázat minden évben elgondolkodtat, sokszor írásra is késztet, bár íróként még nem sikerült debütálnom, a történetek sokáig ott élnek bennem!
Az idei első helyezett írása nagyon meghatott... Amióta elolvastam, azóta minden nap eszembe jut a Répamese, amit zokogva olvastam, mert annyira megható és elgondolkodtató Orsolya története.

Az írást itt olvashatjátok: http://www.terezanyu.hu/projektek/terezanyu-palyazat/terezanyu_palyazat_2015/te_miert_dolgozol/szilagyi-arkos-orsolya/

Orsolya nem így tervezte az életét, de egy rossz útra tévedt répadarab átírta a forgatókönyvét és azóta minden napja egy küzdelem!

Én elég "olaszos" természetű vagyok, így nálunk elég hangosan zajlik a gyereknevelés! A két csodálatos gyermekem szerencsére egészséges, jóképességű, művészi hajlammal megáldott, akaratos és szép leányzók, akik sok fejtörést okoznak nekünk, de egy mosolyukkal levesznek a lábamról! Minden este hálát adok, hogy ők a lányaim, hogy Anya lehetek és hogy élhetem az életemet is mellettük! Dolgozhatok, moziba járhatok, találkozhatom a barátnőimmel és fejleszthetem magam.
De ha betegek, velük alszom és minden pillanatban azon aggódom, nehogy komolyabbra forduljon, de szerencsére pár nap után újra a csilláron lógnak és teát követelnek, meg csokit:)

Először az egyesületünk létrehozásakor találkoztam egy Anyukával, aki beteg kisfiával tölti szinte minden percét, ennek ellenére mindig mosolygott és kedves volt mindenkivel! Én már akkor majd megőrültem egyetlen, EGÉSZÉGES gyermekem dackorszakától, majd jól elszégyeltem magam, hogy milyen hálátlan is vagyok, hisz én szórakozni járok, dolgozom és vásárolgatom, míg Ő naphosszat azért harcol, hogy a fia bekerüljön egy olyan intézménybe, ahol végre megfelelően segíthetik a fejlődését! Nem, nem bentlakásosat, mert nem ellökni akarta a fiát, hanem megadni neki minden lehetőséget, hogy önállóbb lehessen!

Azóta több ilyen Anyukát is volt szerencsém megismerni és bár ők nem tudják, rengeteget gondolok rájuk és keresem azt a módot, amivel segíthetek Nekik!

Gyógymódot nem tudok adni és sajnos anyagilag sem tudom őket támogatni, de egy mosolyt és valami szívből készült ajándékot adhatok Nekik, mert megérdemlik!!!

Ők mondhatni lemondtak az életükről, a vágyaikról, terveikről, hogy addig segítség beteg gyermeküket, amíg csak tehetik! Ők azok, akik reggel nem a ruhák és cipők között válogatnak, hanem az aktuális gyógyszeradagot próbálják beadni szívük kincsének! Ők azok, akik nem járnak nyaralni, hanem orvosokat látogatnak és ők azok, akiknek ritkán jut új táska vagy egy-két gondtalan óra! Ők azok, akik némán tűrnek, akiktől a társadalom elvárja, hogy otthon maradjanak, miközben nem kérdezik, hogy hogy bírják?! És ők azok, akinek én szeretnék egy picit segíteni azzal, hogy Ők kapnak ajándékot, ami talán majd arra emlékezetti őket, hogy igazi angyalok, akik segíteni jöttek a Földre!

Nem szeretnék csak egy valakit megajándékozni, ezért most kérem alkotótársaim segítségét!

Tisztelettel megkérerlek Benneteket, hogy ha támogatnátok a kezdeményezésem, adjatok ti is egy általatok készített díjat egy Angyal Anyunak! Legyetek létrehozói egy ismeretlen ember örömének, aki naponta tesz azért, hogy segítse gyermeke életét!
Az ajándék vagy díj értéke érje el a 3000 Ft-ot és a postázást is vállalnod kell, hogy ezzel is enyhítsünk a terheiken! Cserébe Te választhatod ki, hogy kinek szeretnéd adományozni a díjadat, ki az, akinek a története a legjobban meghatott!

A felajánlásokat június 16-ig várom az agnessdesignforyou@gmail.com e-mail címre, egy rövid bemutatkozással és a díjról készült jó minőségű fényképpel! 

Fontos! Olyan díjjal készüljetek, ami az Anyukáknak, tehát egy felnőtt Nőnek okozhat örömöt, mert most Őt jutalmazzuk a minden napos harcokért! Ez nem egy öncélú marketing fogás, ezért az adni akarás célja vezéreljen mindenkit, de minden díjnak fel lesz tüntetve az alkotója, így adva tiszteletet Nektek is!

A pályázóknak egy rövid írással (max. 2 oldal), pontos név és lakcím meghatározásával kellene írásukat elküldeni az agnessdesignforyou@gmail.com e-mail címre június 30-ig! Olyan Anyák pályázatát várjuk, akik tartósan beteg gyermekük (0-18 éves korig) mellett töltik mindennapjaikat, miközben próbálnak más szerepekben is helyt állni! 
Az írásokat itt fogom közzétenni, így a pályázók hozzájárulnak, hogy írásukat megjelenítem! Aki nem szeretné, hogy kiírjuk a nevét, adjon meg egy kitalált nevet, amivel posztolhatom! 

A pályázó lehet egy "Védangyal is", aki ajánl egy anyukát, aki szerinte megérdemli, de postázási címnek az általa jelölt személyt kell feltüntetnie! 

Kitalált történetekkel kérjük ne próbálkozzanak, mert nem lenne fair azokkal szemben, akik nap, mint nap egy vagy több beteg gyermek ápolásával foglalatoskodnak!

Remélem a kezdeményezésemet Ti is értékelni fogjátok és megértitek a bennem lévő szándékot! 
Nagy izgalommal és sok zsebkendővel várom az írásokat és remélem, hogy a kézművesek is aktívak lesznek majd és a kezdeményezés mellé állnak!

Hívjuk fel a figyelmet az Anyal Anyukra, az Ő mindennapjukra, az Ő hősiességükre!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése